Det Danske Klasselotteri

Siden samarbejdet mellem Det Danske Klasselotteri og Essence Solutions blev indledt i 2015, har det udmøntet sig i masser af sparring på store projekter og en hel række nye applikationer. Og selvom der umiddelbart er langt fra Rådhuspladsen til Galten, er Essence Solutions blevet en vigtig sparringspartner for Det Danske Klasselotteri.

En nøglepartner i hverdagen

Samarbejdet med Essence Solutions er blevet en vigtig del af udviklingen i hverdagen, fortæller Torben Dreier Olsen, der er økonomichef i Det Danske Klasselotteri. Som chef i en lille afdeling er det vigtigt med sparring for fortsat at optimere processerne: 

”Jeg ser dem faktisk som en nøglepartner for mig. Derfor er det rart at kunne tale med folkene i Essence Solutions. Her får jeg en ærlig feedback og rådgivning,” fortæller Torben Dreier Olsen. 

Selvom Essence Solutions til dagligt er placeret i Galten mellem Århus og Silkeborg, føler medarbejderne i Det Danske Klasselotteri dog ikke, at hjælpen er langt væk. Den faste kontakt fra Essence Solutions kommer forbi løbende til et statusmøde, hvor der bliver samlet op og kigget fremad. 

”De er rigtig gode at have som sparringspartnere. Essence Solutions spænder vidt. De er meget pragmatiske og finder de rigtige løsninger. De bygger ikke luftkasteller og rumraketter, men har i stedet fokus på value for money. Det gennemsyrer det, de laver,” fortæller Torben Dreier Olsen.    

Konsulenter med is i maven

Da Det Danske Klasselotteri tilbage i 2016 gik fra at udbetale deres gevinster i form af checks til i stedet at benytte sig af NemKonto, spillede Essence Solutions en stor rolle i denne omstilling. Og det var en opgave, der krævede is i maven. Der var nemlig ikke meget tid at gøre med, forklarer Torben Dreier Olsen: 

”De fik opgaven i august og løste den i løbet af kun 3 måneder, så vi nåede i mål inden deadline. For os var det en kritisk løsning, men Essence Solutions bevarede roen hele vejen igennem. De lader sig ikke stresse, selvom der er et tidspres. Og så blev det en vellykket løsning, hvilket jo er det vigtigste.”

Stærke samarbejdsevner – også når det kommer til andre leverandører

ERP-systemer er en kompliceret størrelse. Det stiller krav til formidlingsevnerne hos en leverandør, når nye måder at gøre tingene på i hverdagen skal forklares til medarbejderne i en bestemt afdeling. For Torben Dreier Olsen er det endnu et punkt, hvor Essence Solutions udmærker sig:

”Essence kan snakke med alle. Også helt almindelige mennesker, der har været vant til at gøre tingene på samme måde i mange år. De er rigtig gode til at kommunikere og forklare det smarte i nye tiltag, der sparer tid for den enkelte medarbejder.”

Han nævner en konkret opgave, der illustrerer de gode samarbejdsevner: Da Det Danske Klasselotteri lancerede Nabolotteriet, der på det tidspunkt var en ny satsning, lød opgaven for Essence Solutions på, at få økonomisystemet til at håndtere ændringerne i forretningen

”Det krævede et tæt samarbejde med leverandører fra andre lande, og samtidig var det et projekt, der inkluderede flere afdelinger end blot økonomi. Det krævede bl.a. et tæt samarbejde med eksterne leverandør i udlandet. Også denne opgave viste Essence Solutions sig at mestre,” afslutter Torben Dreier Olsen.  

keyboard_arrow_up